Fontos információk - Horvátország - Adria


Számos hasznos információval segítjük Önt!

Horvátország- Általános információk - Adria

Honi fizetés a kuna, 1 kuna = 100 lipa. Külföldi valuta beváltható a kempingben, bankokban, pénzváltókban, postákon, utazási irodákban, szálódákban ,kikötőkben.

Horvátország - Vámrendelkezés - Adria

A Horvát köztársaság vámrendelkezés összhangban állnak a EU országainak előírásával. Külföldi valuta szabadon be- és kivihető 15.000.-kunáig. Az értékes szakmai, és technikai felszerelés  a  határon kell  jelenteni. Az vendég kíséretben  levő kutyának és macskának hivatalos állatorvos által kitöltött  nemzetközi igazolvánnyal ( oltási könyv ) kell rendelkeznie, azzal a megkötéssel, hogy az oltásnak a beutazás előtt legalább 15 nappal, de legfeljebb 6 hónappal kellet megtörténnie. Az 500 kunánál értékesebb áru vásárlása esetén, amelyet a külföldi állampolgár kivisz az országból „Porezni cek” (Tax cheque) ellenében az adót visszatérítik. Felvilágosítás: A Horvát Köztársaság vámigazgatóságnál Tel.:016102333,

www.carina.hr

Horvátország - Hitelkártyák - Adria

Szinte valamennyi kempingben, szállodában, kikötőben, étteremben és üzletben elfogadják az alábbiakat: American express, Diners Eurocard/mastercard Visa.

Horvátország - Egészségügyi ellátás - Adria

Külföldi turisták az orvosi ellátásért nem fizetnek, ha Horvátország és a turista ország között érvényben van az egészségügyi ellátás ingyenességről  szóló egyezmény ( Horvát – Magyar egyezmény érvényben).

Horvátország - Munkaszüneti és ünnepnapok - Adria:

Június   10,22,25, 
Augusztus   05,15, 
 

Horvátország - Tűzvédelmi intézkedések - Adria:

Ellenőrizzék, hogy mindent megtettek–e annak érdekében, hogy ne keletkezzen tűz! Ne dobjanak el égő vagy gyúlékony tárgyakat, anyagokat környezetükben! Tartsák tiszteletben a „Tüzet rakni tilos„ figyelmeztetést.

 

Horvátország - Fontosabb telefonszámok - Adia

Horvátország nemzetközi: +385,

  • Mentők  94,
  • Tűzoltók 93,
  • Rendőrség 92
  • Segélykérések az utakon: 987, mobiltelefonról +3851 987
  • Időjárás jelentés és útinfo: 060 520520

Autóval Horvátország -ban Okmányok

Horvátországi beutazáshoz az autóvezetőnek rendelkeznie kell vezetői  engedéllyel, forgalmi engedéllyel, valamint a jármű biztosítását igazoló okmányokkal.

 

Horvátország - Sebességkorlátozás -Adria

  • Lakott területen. 50km/óra
  • Lakott területen kívül: 80km/óra
  • Kizárólag járművek rendelkezésre álló utakon/autóút: 100km/óra
  • Autópályán: 130km/óra

Horvátország - Csapadék - Adria

Vizes utakon csökkentsék a sebességet és alkalmazkodjanak az útviszonyokhoz. A tompított fényszóró és a biztonsági öv használata kötelező.

Gépjárművet TILOS alkoholos állapotban vezetni. Nincs megengedett véralkoholszint.

Alapvető kötelezettségek közlekedési baleset esetén:

A közlekedési balesetről először a rendőrséget értesítsék (tel.:92). Biztosítsák a baleset helyszínt és tegyék meg azokat az intézkedéseket  amelyekkel megelőzik az újabb veszélyhelyzetet. Várják meg a közlekedési rendőröket. A közlekedési  balesettel  kapcsolatos problémák intézésről, a horvát biztosító társaság ügyintézésről, a jármű szervizben történő javításról és egyéb, a balesettel kapcsolatos problémákról attól a rendőrtől kaphatnak felvilágosítást, aki a baleset helyszíni szemléjét végzi. Amennyiben a baleset során az Ön autója bármilyen módon sérült, feltétlen kérjen a rendőrtől igazolást,  mert  e nélkül nem lépheti át az ország határát. Ha műszaki segítségnyújtásra van szüksége, vagy a kocsit el kell vontatni a legközelebbi szervizben, hívja a 987-es  telefonszámot.

Fontos Információk Horvátország Adria

Adriai nyaralás

Nyaraljon az Adrián, a tengertől 40m-re költséghatékonyan. Béreljen lakókocsit a tengerparton. Nyaralás az Adrián!

Legutóbbi híreink

2017. március 16.
2017. március 16.
2017. március 16.
©2021 Lakókócsi kiadó. All Rights Reserved. Készítette: Mai Marketing

Search