Környék bemutatása - Adria - Zadar riviéra


Zadar Adria tenger

Zadar riviéra Adria tenger - Nyaraljon az Adria tengeren!

Sveti Filip i Jakov (Adria-Zadar):

 Sv. Filip i Jakov az Adria szívében egy romantikus kis település a Pašmani csatorna partján, nem messze Zadar -tól és Biograd között. Ez a település számos kis öböllel és szigettel tagolt Adria tenger Zadar partszakasz egyik legszebb nyaralóhelye, ahol a vendégszerető helybéliek mindent megtesznek, hogy Ön a legnagyobb nyugalomban és kényelemben élvezhesse nyaralását! 

A jól kiépített strandon homokos, aprókavicsos és a már jól ismert betonozott-köves partszakaszok váltják egymást. A homokos, sekély strandok, a kisgyermekes családok egyik horvátországi paradicsoma. Több helyen van tusoló és öltöző, működik vízibicikli-kölcsönző, trambulin, és egymást érik a vendéglátó-egységek is. Nagy kaland a kishajó-bérlet is, mellyel egy egésznapos program keretében önállóan bejárható a közelben lévő megannyi kisebb-nagyobb sziget. Akinek ilyen ingere van, az jó, ha előre lefoglalja az áhított járművet, mert bizony nagy a keletje az ilyen szórakozásnak. Főleg, hogy az ára is vállalható: egy négyszemélyes motoros kishajót 300 kunáért bérelhetünk ki egész napra.

Sv. Filip i Jakov rendkívül közel fekszik Biográdhoz, egy húszperces túrával ide akár mindennap át lehet sétálni a mandula-, olaj- és fügefákkal tarkított, járdával is kiépített tengerparti úton.

Zadar riviéra Adria tenger - Nyaraljon az Adria tengeren!


 Biográd (Adria):

 Biograd na moru az Adria Zadar riviéra egyik szép fekvésű városkája, mely a vitorlázók mekkájaként is emlegetett varázslatos Kornati szigetcsoporttal átellenben található. Valaha a horvát királyok koronázó városa, Biográd ma egy korszerű turistai és hajózási központ, épp az Adria tengerpart közepén. Éjszaka a parti sétányon pezsgő élet várja a turistákat, az egymásba érő bárokban, szórakozóhelyeken teraszokon hangos a zene. Helyi népzenészek járják az utcákat, a parton még indián harci díszbe öltözött zenekar is nyomja. Vajon mit szól ehhez Gojko Mitic, a legendás jugoszláv indián? A múzeumban Óhorvát fafaragványokat, valamint a közeli temetõbõl elõkerült, "királyi idõkbõl" származó ékszereket, használati tárgyakat állítanak ki. Ez a félszigeten fekvő festői városka körül van véve korszerű jacht-kikötőkkel és káprázatos parti sétánnyal, melyről felejthetetlen kilátás nyílik a Pasmani kanálisra, és benne levő szigetekre. Partja kiváló a szörfözéshez.

Zadar riviéra Adria tenger - Nyaraljon az Adria tengeren!


Pakostane (Adria):

 Az alig 1800 lelket számoló kis tengerparti falucska a Vranai-tó és a tenger között fekszik. Pakostane egy igazi dalmát halászfalu sok keskeny, kanyargós utcácskával kis terekkel.A településsel szemben három kis szigetet fedezhetünk fel. A legelső szigeten egy gyönyörû kis templom is található. A szigetecske neve: Sveti Justina. Ide jártak a helyi asszonyok imádkozni, amikor a férfiak kimentek halászni a nyílt tengerre. Ma idegenforgalmi látványosság.

Zadar riviéra Adria tenger - Nyaraljon az Adria tengeren!


Sukosan (Adria):

A Bibinje és Biográd közötti partszakaszon található Sukošan település Zlatna Luka nevű kikötőjével a vitorlázók és a jachtosok közkedvelt adriai célpontja. A természet közelségére vágyó, sportot és aktív kikapcsolódást, valamint a homokos strandokat kedvelők körében Sukošan évtizedek óta bevált, igen látogatott nyaralóhely.

Zadar riviéra Adria tenger - Nyaraljon az Adria tengeren!


Zadar (Adria):

Látogasson el az Adria szívében fekvő ősi Zadar varázslatos világába, melyet „Horvátország kis Rómájának” is szoktak nevezni – tekintettel a város mintegy 3000 éves múltjára, egyedülálló szakrális építményeire és sokrétű kulturális hagyományrendszerére. Zadar világhírű urbanisztikai értékeit még teljesebbé teszik a több mint 1000 km hosszú Zadar riviéra festőien tagolt partszakaszai, tiszta vizű strandjai és mintegy 300 kisebb-nagyobb szigete. Zadar városában vannak a római forum maradványai. Egyedülálló szakrális építményeire és sokrétű kulturális hagyományrendszere miatt sok történelem és művészeti értékeket kedvelők kedvenc városa. Zadar konobáiban különféle eredeti horvát konyhai különlegességeket szolgálnak fel. A gazdag történelmi-kulturális programok, kiállítások és műsorok várják a városba látogatókat. Zadar város tengeri orgonával rendelkezik, magában a tengerben van, melyen a tenger hullámai „játszanak”, így sétálva csodálatos dallamos visszhangot hallgathat.

Látnivalók:

  • Szent Donata templom
  • Városfal
  • Székesegyház

Minden évben Zadar -ban, a Szent Donata templomban szervezésre kerül az úgynevezett Zadar nyara és zenei estéi című műsor. Zadar Látogatói e rendezvényen szívesen részt vesznek. A júliusi hónapban megtartott nagy túrisztikai ünnep „Teliholdas éjszaka” néven ismert. Ilyenkor Zadar utcái zsúfoltak, különféle reggelig tartó programok, szórakozási lehetőségek vannak minden generáció számára. 

Zadar ezenkívül a helyi meggyfa-ültetvények zamatos terméséből készülő Maraskino-likőr hazája is.

Zadar riviéra Adria tenger - Nyaraljon az Adria tengeren!


Zadar riviéra Adria tenger - Nyaraljon az Adria tengeren!


 AMIT MÉG ÉRDEMES MEGNÉZNI AZ ADRIA TENGEREN:
 

Paklenica Nemzeti Park (Adria):

Túrázást, hegymászást, barlangászatot valamint botanikus kert kedvelőinek kitűnő program.

Krka Nemzeti Park (Adria):

A Krka folyó a számos vízeséséről híres. A Krka Nemzeti park a természeti szépségek mellett számos kultúrtörténeti nevezetességet is kínál. Meg kell említeni a Ferences kolostort, amely a Krka által kialakított Visovac sziget közepén látható. A szigeten egy ortodox kolostor áll, csodálatos kerttel, és múzeummal. Visovac szigetet kishajóval lehet megközelíteni a parkon belül. A Krka Nemzeti Park fő látványossága a 7 vízesés, amelyek közül Skradinski buk a legnagyobb és leghíresebb.

A NP-ban a kijelölt helyeken van lehetőség fürdésre is.

Kornati Nemzeti Park (Adria):

Kornat szigetek mintegy száz szigetből, szigetecskéből álló, kimondhatatlan szépségű, őserdőtől vibráló csoda. Nyugalmat áraszt a szigetek szerkezetének „fösvény nagyszerűsége” és a türkizkék tenger. A közeli Murter sziget földművesei, állattenyésztői és halászai évszázadokon át tartó igyekezetéről napjainkban már csak a kőfalak szabályos négyzetei, az ott található kicsiny termékeny földdarab és a szegény kőházak árulkodnak. A Kornat szigetek, ez a csodálatos vad kőoázis, ahol a természeti szépségek után vágyó turista nyugodt magányra lel a mediterrán környezetben, nemzeti parkként védett terület.

Sv. Filip i Jakovból szervezett hajókirándulással viszonylag egyszerű megtekinteni a Kornati szigeteket.

Zrmanja folyó:

200 m mély folyó, ismert a kristálytiszta vizéről, valamint számos természet alkotta vízeséséről, mely minden látogató számára festőies látványt ígér.

Szent Kereszt templom:

Nin – a világ legkisebb székesegyháza

Sibenik (Adria):

Bűbájos város elragadó környezetben, amelyet egy igazi ékkő koronáz meg. Az ékkő a Szent Jakab-katedrális, amelyre a világhírű szobrász, Juraj Dalmatinac teljes életét, tehetségét és vagyonát rááldozta. A bűbájos város, pedig maga a sibeniki óváros, amelynek fehér kövekből felhúzott házai érintetlenül őrzik a középkor hangulatát.

Pag sziget (Adria):

Az Adria ötödik legnagyobb szigete, 60 km-es hosszához képest, viszonylag keskeny (2-10 km). Kopár, sziklás hegyek, romantikus öblök, homokos-kavicsos strandok jellemzik. Fővárosa a XIV. századi, műemlékekben gazdag, zárt öbölben fekvő bájos település Pag városa.

 

Zadar riviéra Adria tenger - Nyaraljon az Adria tengeren!

Adriai nyaralás

Nyaraljon az Adrián, a tengertől 40m-re költséghatékonyan. Béreljen lakókocsit a tengerparton. Nyaralás az Adrián!

Legutóbbi híreink

2017. március 16.
2017. március 16.
2017. március 16.
©2021 Lakókócsi kiadó. All Rights Reserved. Készítette: Mai Marketing

Search